Прикордонна Сумська область в унісон з усією Україною підняла Державний прапор, як символ консолідації українського суспільства

Голова облдержадміністрації Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ разом із представниками влади, військових, громадських активістів, молоді та небайдужих сумчан у День єднання підняли державний стяг біля фонтану Садко. Підняття прапору відбулося після виконання Державного гімну України. Національні прапори одночасно замайоріли в усіх громадах Сумщини.

«Ми підняли найвищий прапор Сумської області. Сьогодні наша область, як і вся Україна, прикрашена національними стягами і об’єднана єдиною ідеєю – жити в мирі і злагоді з усім світом, процвітати, розвиватися, розбудовувати  свою державу. Сьогодні не лише українці декларують свою єдність, а весь світ підтримує нас. Ми не одні, разом ми сильні», – звернувся до жителів області Дмитро Живицький.

За його словами, відзначення Дня єднання показує, що сьогодні українці об’єднані, як ніколи. У складні часи гібридної війни та нагнітання ситуації у світі  ми відчуваємо себе єдиними і сильними. Наша армія, правоохоронні органи –професійні, мотивовані, озброєні, забезпечені.

Дмитро Живицький підкреслив, що війна в сучасному світі, ведеться, в першу чергу, в інформаційному просторі. Ми нездоланні і захищені, бо не піддаємося провокаціям гібридної війни та паніці.

«Ми чітко розуміємо, що гібридна війна охопила весь світ. Нас хочуть залякати і особливо цей тиск відчувається тут, на кордоні з країною-агресором. Але ми не піддаємося і зберігаємо спокій. Кожен із нас готовий об’єднано пліч-о-пліч  стати на захист нашої України», – наголосив він.

Голова облдержадміністрації подякував військовим, правоохоронцям, жителям Сумщини за патріотизм і виявлене бажання захищати нашу неньку Україну.

«Переконаний, кожен, хто може тримати в руках зброю, за потреби готовий захищати свою землю, не гаючи ні секунди. Наразі у нас сформований штат територіальної оборони, формується резерв тероборони, громадяни продовжують активно долучатися. Це вселяє впевненість у силу і нездоланність нашої держави, а міць армії демонструє, що ворог немає жодних шансів ступити на нашу землю з війною», – наголосив він.

І сьогодні слова «Душу й тіло ми положим за нашу свободу» – це не лише рядки із Гімну, а ідея, що живе в серці кожного українця.