П’ятнадцятирічна Катерина ІСКРА, учениця Тулущанського ЗЗСО І-ІІІ ступенів Попівської сільської ради, стала призером ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України в секції "українська література".
 
Темою дослідницького проєкту, над яким працювала Катерина є "Образ жінки революційної епохи у творах Миколи Хвильового". Науковий керівник - учителька української мови та літератури Ірина Павлівна САМУСЬ.
 
Зацікавилася учениця відповідною темою на уроках історії, і вважає, що дана робота матиме вплив на становлення її як особистості, зокрема вольової, сильної, незалежної, активної жінки, яка в майбутньому прагне досягти значних успіхів і змінити світ на краще. Жінки, яка не боятиметься брати на себе відповідальність, відстоювати власні та суспільні цінності та інтереси.
 
Катерина цікава, неординарна особистість. Усі добре знають її, як ведучу шкільних заходів, учасницю Всеукраїнських учнівських олімпіад з української мови та літератури, історії та географії та інших творчих конкурсів.
 
Талановита, активна, відповідальна. А ще Катерина гарно малює, навчається в Конотопській художній школі, мріє стати дизайнером. І на питання, як вона все встигає, відповідає, що для неї це буденні речі.