У зв’язку із постійною небезпекою ворожих обстрілів, авіа-та ракетних ударів на території Сумщини голова Сумської ОВА Володимир Артюх прийняв рішення щодо перевірки укриттів та захисних споруд на території області.
 
📍«Ми завжди говоримо, що в разі повітряної тривоги жителі області повинні перебувати в укритті. А в якому вони стані сьогодні? Чи забезпечені всім необхідним? Маю особисто переконатися, що у жителів області є можливість заховатися від загроз, які несе ворог, особливо на прикордонні, – підкреслив Володимир Артюх. – Забезпечення безпеки жителів кожної громади – це прямий обов'язок усіх органів влади».
 
🔷Відповідно до розпорядження Володимира Артюха, в кожному районі області і в територіальних громадах будуть утворені робочі групи, до складу яких увійдуть представники органів державної влади, місцевого самоврядування, місцевих підрозділів Державної служби з надзвичайних ситуацій, Національної поліції, СБУ, Фонду державного майна України, які проведуть оцінку стану готовності захисних споруд цивільного захисту (сховищ та протирадіаційних укриттів).
 
☝️Під час обстежень особлива увага приділятиметься наявності аварійного освітлення, вентиляції, дизельних генераторів, санітарних вузлів, захищеності входів та виходів, забезпечення водою та первинними засобами пожежогасіння.
 
🔷За результатами обстежень по кожному об’єкту буде складений акт оцінки стану готовності захисної споруди цивільного захисту і будуть прийняті відповідні рішення.