Підписантами Меморандуму стали голова Сумської обласної військової адміністрації Володимир АРТЮХ, голова Сумської обласної ради Віктор ФЕДОРЧЕНКО, директор Агенції регіонального розвитку Сумської області Григорій СТАРИКОВ та в.о. керівника проєкту UCORD Марина БРИЛЬ

«Сумщина є другою областю в Україні, що підписує такий Меморандум зі Швейцарсько-українським проєктом UCORD, – зазначив голова Сумської ОВА Володимир Артюх. – Документом передбачається спрямувати сили усіх сторін задля посилення спроможності Агенції регіонального розвитку Сумської області. Ми маємо спільно зробити нашу Агенцію потужною, активізувати її роль у відновленні громад та області, у плануванні проєктів місцевого і регіонального розвитку тощо. Впевнений, що ця співпраця буде плідною і буде спрямована на розвиток громад».

Як повідомила Марина Бриль, Агенція регіонального розвитку має стати своєрідним майданчиком для соціальної згуртованості й діалогу між громадянами, бізнесом та органами влади, зокрема, щодо розробки політик у сферах водопостачання, водовідведення й управління відходами, а також культури та креативних індустрій.

«Протягом наступних 4 місяців передбачено надання підтримки Агенції регіонального розвитку Сумської області у її зміцненні та покращенні її структур управління, – зазначила в.о. керівника проєкту UCORD. – Співпраця з проєктом UCORD базуватиметься на передовій міжнародній практиці, адже будуть залучені міжнародні експерти-практики».

Також міжнародні партнери допомагатимуть області у стратегічному плануванні щодо відновлення, складанні планів відновлення для громад тощо.

Григорій Стариков додав, що невдовзі Агенція регіонального розвитку в Сумській області оголосить конкурси на дві посади – Експерта/ки з розвитку водопостачання, водовідведення та управління відходами та Експерта/ки з розвитку культури та соціальної згуртованості, – повідомив Григорій Стариков. – Детальніше про ці Вакансії та про вимоги до них знайдете на сторінці Агенції в мережі Facebook: https://www.facebook.com/SumyRegionalDevelopmentAgency/».

Довідково.

Швейцарсько-український проєкт «Згуртованість та регіональний розвиток України», UCORD, який почав діяльність у грудні 2022 р., втілюється за підтримки Швейцарії компанією NIRAS Sweden AB. Перша фаза проєкту триватиме до 2026 р.

Метою проєкту UCORD є сприяння скоординованим діям з відновлення та злагодженого регіонального розвитку з боку громадян, бізнесу і органів влади, що у свою чергу покращує якість життя людей, зміцнює стійкість суспільства, мир та соціальну згуртованість в Україні. Проєкт реалізується через 3 компоненти: «Регіональний розвиток», «Розвиток потенціалу та екологічних послуг», «Соціальна згуртованість через культуру та залученість громадян».

Джерело: https://bit.ly/3LriExr