У Міжнародний день боротьби за права людей з інвалідністю, директор та фахівець КУ "Інклюзивно-ресурсний центр" Попівської сільської ради відвідали обласний центр, де відбулася презентація довідника безбар'єрності.
 
У одній залі зібрали: представників влади, громадських організацій, бізнесу, експертів, завдяки яким на рівні держави відбуваються зміни для тих, чиє життя ускладнене бар'єрами. У ході засідання обговорили напрями усунення таких перешкод та презентували довідник безбарєрності, ініціатором створення якого стала перша леді України, Олена ЗЕЛЕНСЬКА.
 
Безбар’єрність - про зміну мислення, про рух вперед, про те, що бути європейцем і українцем - це цінувати життя, поважати інших, долати труднощі разом, і разом підвищувати якість життя для усіх.
 
"Усі діти, які отримали первинну і вторинну психологічні травми, а також діти з інвалідністю (лише на Сумщині їх 4 тисячі) мають отримати фахову допомогу на різних етапах - від школи до реабілітаційного центру. Мережа центрів має бути розширена, фахівці мають пройти відповідне навчання. Безбар’єрність - це і про повернення можливостей", - впевнена менторка руху на Сумщині народна депутатка Тетяна СКРИПКА.
 
До панельних дискусій конференції долучилися спікери, серед яких перший заступник голови Сумської ОВА Тарас САВЧЕНКО, батьки дітей з інвалідністю, відомий паралімпієць Микола ПЕДОРЕНКО та інші.
 
Знаємо точно: людяність, доброта і щирість не мають кордонів, а Україна майбутнього не має бар'єрів. І головне, що це майбутнє твориться зараз!