Для кожного українця мати-берегиня і міцна родина мають символічне значення - це наше коріння, наша опора.
 
Цими вихідними з нагоди Дня матері та Міжнародного дня сім’ї у населених пунктах громади відбулися тематичні заходи. Щоб подарувати в цей непростий час війни хоч трішки позитиву та гарного настрою односельцям, працівники культури творчо підійшли до справи і тепла атмосфера засвідчила, що люди сумують за спілкуванням один з одним, за мистецькими зустрічами в колі друзів.
 
Програма заходів вражала змістовністю.
 
У с. Юрівка панувала атмосфера свята, що яскраво передавала національний колорит. Самодіяльні аматори щиро дарували свій талант глядачам, зачаровували грою на народних інструментах.
 
У с. Кошари не залишив байдужим жодного глядача виступ військового оркестру 58 ОМПБр імені Івана Виговського. Патріотичні пісні, улюблені твори у сучасній обробці, виконані оркестром, кавер-гуртом «Варта UA» та диксилендом військового оркестру вражали щирістю та довершеністю. Свій талант подарував і регент церковного хору С.Охонько. Виставка декоративно-ужиткового мистецтва місцевих майстринь засвідчила нерозривний зв'язок поколінь.
 
Панорамним було свято у с. Дептівка. Локація для дітей, тематична книжкова виставка, частування національними стравами, ігрова програма для дітей та дорослих, чудова українська пісня - для кожного на святі знайшлося заняття.
 
Зворушливо пройшла година спілкування у с. Кузьки. Зустріч з піснею подарували учасники народного аматорського вокального колективу «Калинонька». Зацікавлено присутні знайомились з фото-виставкою «Моя маленька Батьківщина». А найголовніше, дружня атмосфера допомогла хоч на хвилинку забути всі жахи, що принесла нам війна, змусивши багатьох українців залишити рідний дім.
 
У с. Шаповалівка односельчанам було презентовано концертну програму «Матусенько, голубко, благословенна тричі будь!».
 
У кожному селі чимало добрих слів пролунало на адресу жінок, чиї діти сьогодні захищають Україну від ворога, а також тих, хто вже ніколи не прийде на батьківський поріг.
 
​Подібні заходи вкотре підтвердили, що ми разом – велика українська родина. З вірою у Перемогу!