Сьогодні у Попівській громаді відбулася презентація путівника «Шлях: мережа інформаційно-рекреаційних центрів природно-заповідних територій на північному сході України», автором якого є начальник науково-дослідницького відділу Гетьманського національного природного парку Сергій ПАНЧЕНКО.
 
Участь у зібранні взяли бібліотекарі, вчителі біології та географії закладів освіти Попівської громади.
 
Зі словами привітань до автора звернувся голова громади Анатолій БОЯРЧУК, який акцентував увагу на важливості здійснення природоохоронних заходів і збереження екології рідного краю. Він також зазначив, що природно-заповідний та рекреаційний фонди – це унікальні території, які мають особливий статус, наукову, історичну, народногосподарську цінність. Просто знати про них - недостатньо, необхідно розуміти їх значення, оберігати і використовувати.
 
Основним месенджем презентованого путівника, який відкриває туристичні можливості північного сходу України, є промоція екотуризму місцевого унікального природного ресурсу.
 
Уряди європейських країн, зокрема Швеції, надають підтримку проведенню природоохороної діяльності в нашому регіоні, спрямованої на об’єднання зусиль громадськості, закладів освіти та культури щодо сприяння розвитку внутрішнього туризму.