За його словами, обстановка в області залишається стабільно напруженою, але контрольованою. Наші військові і всі сили оборони тримають ситуацію під контролем.
 
⚡️«Вздовж нашого кордону наразі наступальних угруповань і дій ворога не зафіксовано. Загрози вторгнення на територію області немає. Ми постійно посилюємо обороноздатність регіону, укріплюємо позиції. Тож жителі Сумщини мають знати, що українські захисники міцно тримають кордон», – зазначив посадовець.
 
💥Проте, як відзначив він, нікуди не зникла загроза постійних обстрілів території області з боку росії, особливо прикордонних населених пунктів. Так, упродовж квітня-травня, порівняно з першим кварталом поточного року, кількість обстрілів збільшилася вдвічі. Обстріли здійснюються щоденно у цілодобовому режимі. Ворог використовує все, що має на озброєнні: Сумщина постійно потерпає від авіаційних ударів, обстрілів з реактивних систем залпового вогню, стрілецької зброї, артилерійських та мінометних пострілів тощо.
 
✅Вячеслав Печененко відзначив, що супроти дотримання всіх міжнародних норм і правил, рашисти спрямовують терор, перш за все, проти мирних жителів та цивільної інфраструктури.
 
⏺️На жаль, в наслідок терористичних дій ворога лише у травні загинуло 11 цивільних осіб, поранено – 32. Пошкоджень та руйнацій зазнало житло та майно людей, цивільні об’єкти та інфраструктура.
 
💬«Жодні дії ворога не залишаються поза увагою українських військових. На будь-які спроби з тієї сторони наші захисники дають адекватну відповідь», – запевнив заступник голови ОВА.