✍️Відповідне розпорядження підписав голова Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх.
📌Аби не допустити летальних випадків та травмуванням працівників під час аварійно-відновлювальних та сільськогосподарських робіт, очільник області доручив головам РВА довести до голів громад, керівників підприємств, установ та організацій, які виконують аварійно-відновлювальні роботи у сфері ЖКГ, енергетики та зв’язку, а також до керівників сільськогосподарських підприємств усіх форм господарювання окремі вимоги щодо безпеки.
1️⃣Так, згідно з розпорядженням, виїзд ремонтно-відновлювальних бригад, працівників сільськогосподарських підприємств у 5-кілометрову зону погоджується з військовим командуванням та органами місцевого самоврядування.
2️⃣Старшим бригад обов’язково узгоджувати з військовим командуванням, правоохоронними органами у районі виконання (проведення) робіт порядок оповіщення про небезпеку та евакуації (у тому числі медичної), у разі виникнення надзвичайної ситуації, що загрожує життю персоналу;
3️⃣Бригади мають бути забезпечені засобами індивідуального захисту (бронежилети, шоломи), індивідуальними медичними аптечками за рахунок відповідних підприємств, установ та організацій.
4️⃣Оперативно-тактичне угруповання «Суми», тактичні групи «Конотоп» та «Шостка» мають надати Сумській ОВА та РВА контакти осіб, з якими має бути погоджений виїзд. Крім того, військові мають забезпечити супровід та прикриття працівників бригад під час виконання робіт.
✅Контроль за виконанням цього розпорядження Володимир Артюх залишає за собою.
▶️Текст розпорядження дивіться за посиланням: https://sm.gov.ua/images/docs/dostup/2022/206_23.pdf