На цьому наголосив голова Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх під час наради з заступниками та керівниками структурних підрозділів ОВА щодо відпрацювання плану відновлення доріг місцевого значення
📌Володимир Артюх наголосив, що питання покращення стану доріг в області залишається пріоритетним. Так, одним із основних напрямів є контроль за раціональним та обґрунтованим використанням коштів, які виділяються на розвиток дорожньої галузі та якісне виконання ремонтних робіт.
💬«Я призначений Президентом України Володимиром Зеленським в тому числі й для того, щоб будувати дороги для Сумської області. Я хочу чітко бачити, що в нас буде ремонтуватись, де, коли і за які кошти. Це мета нашої з вами зустрічі», – зазначив Володимир Артюх на початку наради.
🔹За словами Володимир Артюха, в області створюється комісія, яка має збирати пропозиції від громад щодо ремонту комунальних доріг. Ця комісія має надати на затвердження голові прозорий та ефективний перелік комунальних доріг для їх відновлення в 2023 році.
☝️Також голова Сумської ОВА доручив учасникам наради підготувати ряд розпоряджень, які б упорядковували питання ремонту доріг в області.
ℹ️«До 8 червня ми маємо вийти на такі розпорядчі документи: перелік комунальних доріг, перелік об’єктів з капітального ремонту місцевих доріг, перелік об’єктів із експлуатаційного утримання місцевих доріг та розпорядження про перерозподіл залишків 2022 року», – підкреслив очільник області.
📝Крім того, голова Сумської ОВА доручив обласному Департаменту розвитку інфраструктури до 1 серпня провести інвентаризацію доріг місцевого значення.
📊«Це має бути ґрунтовна аналітика по місцевих дорогах з перспективою відновлення цих доріг в 2024 році», – підкреслив Володимир Артюх.