Про допомогу жителям Херсонщини, Миколаївщини, Дніпропетровщини, Запоріжжя повідомив голова Сумської обласної військової адміністрації Володимир АРТЮХ

Так, за його словами, з обласного гуманітарного штабу Сумщина готує для передачі запаси води, бронежилети, теплопушки, пластикові каністри та інші матеріальні засоби.

Наразі формується колона з вантажівок, яка буквально через день-два везтиме допомогу на південь держави від Сумщини. Також обласна влада співпрацює з промисловими підприємствами та аграріями щодо формування гуманітарної допомоги постраждалим.

«Руйнування Каховської ГЕС – ще одне підтвердження для всього світу, що росія – країна-терорист, її необхідно вигнати з української землі. Наше ж завдання сьогодні – допомогти нашим жителям, українцям, які опинилися в епіцентрі екологічної катастрофи, спричиненої російськими загарбниками. Область готова приймати людей, яких наразі евакуюють з підтоплених районів. Маємо можливість забезпечити житлом близько 400 осіб, які виявлять бажання евакуюватись з Херсонської області на Сумщину. Перемога буде за нами!», - повідомив Володимир Артюх.

Довідково: В ніч на 6 червня російські окупанти підірвали дамбу Каховської ГЕС. Близько 80 населених пунктів перебувають в зоні підтоплення внаслідок цього теракту. Наразі підтоплено більше 1852 будинки, вже евакуйовано близько 1500 людей.

 Відео: https://youtu.be/mfJaxdltXxY