У боях за Україну 2 жовтня 2022 року загинув ДМИТРО ВОЛОДИМИРОВИЧ ДЗЮБА. Згідно з Указом Президента України № 886 від 23 грудня 2022 року за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, солдата нагородили посмертно орденом «За мужність» III ступеня.
 
Почесну відзнаку родині вручив Анатолій БОЯРЧУК Попівський сільський голова, за участі представника Конотопського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Максима КОБЕЛЯЦЬКОГО.
 
- Він любив Україну і віддав своє життя за неї. Жодна нагорода та відзнака не повернуть родині рідну й дорогу людину. Але орден "За мужність" буде вічним свідченням відваги та самопожертви Героя", - зазначив очільник громади.
 
У перші місця війни родина Дмитра, як внутрішньо переміщена, прибула до Попівської громади. У червні він добровольцем пішов захищати Україну. 2 жовтня 2022 року рідні мали можливість побачити його в останнє по відеозв’язку… Такий як був: веселий, з посмішкою і трішки втомлений. Цього ж дня і відлетів янголом на небо. Був похований в с.Жолдаки.
 
Дружина загиблого захисника із смутком в серці розповідає: «Про біль втрати не хочу казати, бо він не вимірюється словами.
 
Хочу сказати лише одне: Я вдячна Богу, що я і мої діти прожили щасливі роки поруч з таким батьком і чоловіком. Цініть кожну мить свого життя! Нехай земля буде пухом тобі коханий. І всім нашим Героям.