Попівський сільський голова Анатолій БОЯРЧУК взяв учать у робочій зустрічі з партнерами проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА») та Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, яка пройшла у м. Київ, де відбулось підписання меморандумів про співпрацю з 15 відібраними для участі у вищевказаному проєкті громадами Сумської та Чернігівської областей.
 
Також у заході взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Бріджит БРІНК, керівник Проєкту USAІD «ГОВЕРЛА» Габріель АБРАГАМА, Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олесандр КУБРАКОВ, голова Сумської обласної державної адміністрації Володимир АРТЮХ, голови селищних і сільських громад.
 
За підсумками зустрічі було досягнуто домовленості щодо наступних кроків співпраці з проєктом та реалізація ініціатив з відновлення та розвитку відібраних громад області.
 
Також у рамках зустрічі відбулася спільна прес-конференція USAID «ГОВЕРЛА» з Мінінфраструктури та оголошення результатів відбору громад-партнерок.
 
За результатами - Попівська громада стала однією з громад-партнерок Міжнародного проєкту USAID «ГОВЕРЛА».
 
Даний проєкт був заснований в мирні часи та спрямований на розвиток процесів децентралізації шляхом підтримки органів місцевого самоврядування, які повинні стати більш спроможними, підзвітними перед громадянами та такими, які здатні ефективно надавати послуги.
 
Анатолій БОЯРЧУК подякував за спіпрацю представникам проєкту USAID «Говерла», який став можливим завдячуючи підтримці американського народу через Агенство США з міжнародного розвитку та особисто Надзвичайному і Повноважному Послу США в Україні Бріджит Брінк.