25 липня 2023 року, виконуючи бойове завдання із захисту незалежності України, поблизу населеного пункту Терни Донецької області, загинув наш земляк ДОРОШЕНКО РУСЛАН АЛІЄВИЧ - сапер інженерно-саперного відділення 2 інженерно-саперного взводу військової частини А4049.
 
Руслан Алієвич народився 30 жовтня 1988 року в с.Великий Самбір. Закінчив Великосамбірську загальноосвітню школу. Навчався у вищому професійному училищі №4. У 2010 році закінчів Глухівський національний педагогічний університет імені Олександра Довженка та здобув кваліфікацію бакалавра педагогічної освіти, вчителя фізичної культури і валеології, керівника спортивних секцій та організатора туристичної роботи. Любив займатися спортом, зокрема захоплювався футболом.
 
Природжене почуття справедливості, відповідальності, мужності не дозволили знаходитися в тилу, коли в нашу країну прийшла війна. У 2022 році Руслан добровольцем поповнив лави ЗСУ та став на захист рідної країни. У наших споминах він назавжди залишиться відважним Героєм та прикладом для майбутніх поколінь.
 
Кожен житель громади з вдячністю схиляє голову перед відвагою, стійкістю та патріотизмом ГЕРОЯ-ЗАХИСНИКА. Щирі співчуття родині, близьким та побратимам!
 
ЗАВТРА, 28 ЛИПНЯ 2023 РОКУ ВІДБУДЕТЬСЯ ЦЕРЕМОНІЯ ПРОЩАННЯ З ЗАГИБЛИМ ГЕРОЄМ:
 
ОРІЄНТОВНО об 11.00 - відспівування у Соборі Різдва Пресвятої Богородиці (м.Конотоп);
11.50 - формування живого коридору пошани в с. Шевченкове;
12.10 - формування живого коридору пошани в с. Великий Самбір;
12.20 - поховання нашого земляка на сільському кладовищі у с.Великий Самбір.
 
Просимо мешканців громади гідно ушанувати пам’ять загиблого Захисника України.
 
Вічна пам'ять та вічна слава Герою!