Сьогодні фахівцями відділу – Служби у справах дітей, КЗ «Центр надання соціальних послуг» та поліцейськими офіцерами громади з метою попередження дитячої бездоглядності та безпритульності, правопорушень серед неповнолітніх, створення належних умов для забезпечення реалізації права кожної дитини на виховання в сім’ї проведено профілактичний рейд в населені пункти сільської ради.
 
У ході виїзду здійснено обстеження матеріально-побутових умов проживання сімей, в яких виховуються діти, які перебувають на обліку в Службі у справах дітей, як такі, що перебувають у складних життєвих обставинах.
З законними представниками дітей проведено роз’яснювально-профілактичну роботу щодо належного виконання батьківських обов’язків, дотримання санітарно-гігієнічних норм у житлових приміщеннях, здійснення належного контролю за місцем перебування їх дітей у вечірній час, дотримання неповнолітніми техніки безпеки під час літніх канікул та недопущення вживання алкогольних напоїв тощо.
 
За результатами рейдового заходу складено відповідні акти.
 
Як свідчить практика, вищезазначені заходи дають позитивні результати. Батьки, знаючи, що перебувають під особливим контролем і що долею їх дітей постійно цікавляться, стають більш відповідальними, намагаються створити належні умови для проживання, виховання та розвитку дітей.