22 серпня 2023 року автопарк закладів освіти Попівської сільської ради поповнився новеньким шкільним автобусом, придбаним за рахунок державного бюджету у співфінансуванні з місцевим бюджетом громади.
 
«У потрібний момент на початку війни навчальні заклади віддавали частину свого транспорту на допомогу військовим. Сьогодні за держаний кошт із залученням місцевих бюджетів ми відновлюємо і оновлюємо шкільний автопарк. Таким чином 22 громади Сумщини отримають не просто новий транспорт, а нові можливості для навчання дітей. А це означає, що ворогу не вдасться зірвати освітній процес. Онлайн чи офлайн – наші діти обов’язково будуть навчатися, бо українська малеча прагне знань і тягнеться до світла. Бо їм у майбутньому розбудовувати процвітаючу і мирну Україну», – зазначив начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир АРТЮХ.
 
Попівський сільський голова Анатолій БОЯРЧУК подякував керівництву обласної державної адміністрації та народним депутатам за сприяння безбар’єрному доступу учнів до освітнього процесу та відзначив, що отримання шкільного автобуса у переддень нового навчального року стало справжнім подарунком для дітей Попівської громади, оскільки завдяки новому транспорту здобувачі освіти швидко, вчасно та комфортно приїжджатимуть на уроки.