В умовах повномасштабної війни важливо дбати про власне ментальне здоров’я не менше, аніж про фізичне. Наразі українці так чи інакше відчувають тривогу та розгубленість. Переживання за майбутнє, за своїх рідних, дітей чи батьків – не прояв слабкості, а звичайна реакція людської психіки. І абсолютно нормально приймати допомогу ззовні, зокрема звертатися до фахівців.
 
Ти як? Сьогодні це запитання звучить найчастіше. Саме з ним звернулася до українців і перша леді Олена ЗЕЛЕНСЬКА, започаткувавши Всеукраїнську програму ментального здоров’я.
 
У рамках тижня ментального здоров’я фіхівцями інклюзивно-ресурсного центру на базі Попівської сільської ради проведено круглий стіл з елементами тренінгу: «ЯК ТИ? Ментальне здоровʼя: плекаємо стійкість!».
 
Учасники заходу мали змогу детальніше дізнатися про методи боротьби зі стресом, наслідками відсутності піклування про своє психічне здоров’я та багато іншої корисної та цікавої інформації. З допомогою вправ та технік опановували навички самодопомоги та первинної підтримки у кризових ситуаціях.
 
Вже сьогодні ми маємо будувати стійку платформу для збереження ментального здоров’я жителів нашої громади.