26 жовтня під головуванням заступника Попівського сільського голови Тетяни ШЕРУДИЛО відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини виконавчого комітету Попівської сільської ради.
 
Усі питання порядку денного були ретельно вивчені працівниками відділу – Служби у справах дітей Попівської сільської ради та КЗ «Центром надання соціальних послуг» Попівської сільської ради.
 
Зокрема, розглянули питання про встановлення опіки над малолітньою дитиною та призначення опікуна; затвердження індивідуальних планів соціального захисту дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування; надання повної цивільної дієздатності неповнолітній; надання дозволу на здачу в оренду земельні ділянки, які отримали у спадок неповнолітні; продовження соціального супроводу; неналежне виконання батьківських обов’язків та надання дітям статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.
 
Інформувала по кожному із питань начальник відділу – Служби у справах дітей Попівської сільської ради Тетяна КОЛОМІЙЧЕНКО та директор КЗ «Центру надання соціальних послуг» Попівської сільської ради Ірина СОБОРА.
У ході засідання було заслухано заявників та членів комісії, які брали активну участь у обговоренні, висловлювали власну думку і вносили свої пропозиції щодо відповідних рішень.
 
З’ясовано факти й обставини по кожному питанню окремо, прийняті конструктивні рішення в інтересах дітей, які взяті на контроль до їх повного виконання.