28 липня 2023 року Президент України Володимир Зеленський підписав Указ №455/2023, відповідно до якого дата святкування Дня української писемності та мови була перенесена з 9 листопада на 27 жовтня.
 
Ми маємо безцінний дар: одну з наймилозвучніших і найкрасивіших мов світу. Ми пишаємося українською мовою - древньою і водночас сучасною, мелодійною та рішучою, мовою правди і мудрості.
 
Сьогодні, у своїй незалежній державі, маємо відновлювати і розвивати свою рідну мову. Маємо долати століття чужинського панування, яке намагалося стерти українську з публічного життя, бо наша мова і наша писемність — це часточка нашої душі.
 
Традиційно, до Дня української писемності та мови у бібліотечних закладах Попівської громади оформлено виставки тематичної літератури. В експозиції представлені видання, що розкривають багатство і красу рідної мови, її роль в консолідації українського суспільства, допомагають читачам дотримуватись культури української мови.
 
Любити, шанувати і плекати рідну мову – святий обов’язок кожного українця, а надто сьогодні, в такі неспокійні часи для нашої держави.
 
Тож говорімо, читаймо, думаймо і творімо українською! Навчаймо рідної мови наших дітей! Допомагаймо друзям і знайомим! Робімо українську мову модною і популярною!