У закладах культури Попівської громади з метою вшанування пам’яті про події Революції Гідності, подвигу загиблих Героїв проведено низку тематичних інформаційно-просвітницьких заходів, зокрема: вулична акція «Революція Гідності – перший переможний бій великої війни» (с. Сарнавщина), година пам`яті «Наша гідність і свобода» (с. Карабутове), патріотичні бесіди «В серцях несемо ми вдячність до тих, хто землю боронить» (с. Тулушка), «Україна – територія гідності та свободи» (с. Кошари), «З Україною в серці» (с. Юрівка), година спілкування «Вистояли на Майдані – переможемо у війні» (с. Шевченкове), година пам`яті «Лиш той життя й свободи вартий, хто йде щодня за них у бій» (с. Великий Самбір), урок гідності «Народ мій є, народ мій завжди буде! Ніхто не переможе мій народ!» (с. Вирівка), година звитяги «Українець – це вільна людина з гідністю в серці» (с. Попівка), патріотична година «Я пишаюсь тобою, мій рідний народе, бо ми, українці, – за гідність й свободу!» (с. Кузьки).
 
У бібліотеках-філіях Попівської громади оформлено книжково-ілюстративні виставки, тематичні викладки літератури, на яких представлені книги сучасних українських авторів про реальні події 2013-2014рр., про долі людей які відстоювали незалежність України і тих, хто продовжує мужньо боронити нашу державу сьогодні.
 
Також відбулося покладання квітів до пам’ятника Тараса Григоровича Шевченка, пам'ятних знаків учасникам АТО. Хвилиною мовчання присутні вшанували памʼять мужніх захисників України, які загинули внаслідок російської агресії.