Щорічно цими днями глибокої осені ми згадуємо одну з найстрашніших трагедій в людській історії минулого століття. Чорними літерами закарбувалися в національній пам’яті українців події 1921-1923, 1932-1933, 1946-1947 років, коли організація штучного масового голоду спричинила загибель мільйонів людей.
 
Найтрагічнішим та найжахливішим за наслідками став масовий голод 1932-1933 рр. Відомо, що за цей період від голоду, штучно та планомірно впровадженим в життя верхівкою радянської влади, загинуло понад 7 мільйонів осіб.
 
Нажаль, історія повторюється. У 2023 році День пам’яті жертв Голодомору має особливе значення. Через десятиліття росія знову повторює страшні злочини проти українців, руйнуючи цивільну інфраструктуру, школи, лікарні, житлові будинки, вбиваючи та катуючи мирних жителів. Російський режим штучно обмежує доступ мільйонів людей до українського збіжжя та загострює продовольчу ситуацію у світі.
 
Сьогодні голодомор – не історична давнина, а глибока духовна рана, яка нестерпним болем пронизує пам’ять його очевидців і сучасне покоління.
 
Схилімо низько голови та вшануємо душі безневинно убитих жертв Голодоморів.
 
Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо!
 
З повагою
Анатолій БОЯРЧУК,
Попівський сільський голова,
депутатський корпус сільської ради
та старости старостинських округів