6 січня мешканка села Великий Самбір СОФІЯ ГРИГОРІВНА НОВАК відзначила своє 90-річчя.
 
За дорученням Попівського сільського голови Анатолія БОЯРЧУКА з поважним ювілеєм жінку вітали заступник сільського голови Тетяна ШЕРУДИЛО, рідні та односельці.
 
Софія Григорівна уродженка села Великий Самбір. Народилася у родині сільських трударів, тому з раннього дитинства не цуралась жодної роботи. Все життя пропрацювала у місцевому колгоспі ланковою та на фермі. До заслуженого відпочинку деякий час була нянею у дитячому садочку.
 
Разом із чоловіком, який вже давно відійшов у засвіти, виховала двох дітей. Старший син Петро з родиною мешкає у с.Дептівка. А донька Надія наразі проживає з Софією Григорівною у Великому Самборі.
 
Справжнім багатством бабусі є її шестеро онуків та двоє правнуків. Онук Ігор ще з 2014 року став на захист рідної землі.
 
Попри свій поважний вік, ще досі дуже хоче поратися по господарству. Каже, що не може сидіти без діла, звикла працювати. Розрадою ж для душі і досі лишається українська пісня, яка супроводжувала її все життя. Любить Україну та українську землю, тому щодня молиться за якомога швидшу перемогу над окупантами.
 
Гості щиро віншували довгожительку квітами, подарунками та бажали цій сильній жінці міцного здоров’я, благополуччя, родинного затишку та тепла, Божого благословення, життєвого оптимізму, бадьорості духу, любові та підтримки від родини дожити до столітнього ювілею та дочекатися якнайшвидшої перемоги.
 
Сама ж іменинниця раділа гостям і дякувала за увагу до неї та теплі слова привітань.