Сьогодні в Україні відзначають одну з найважливіших історичних дат - День Соборності. Долучилася до урочистостей і Попівська громада. Біля пам’ятника Тарасу Шевченку в с.Шевченкове відбувся патріотичний захід, під час якого ушанували борців за незалежність України та патріотів держави.
 
Участь у заході взяли очільник Попівської громади Анатолій БОЯРЧУК, виконуюча обов’язки голови Конотопської районної державної адміністрації-начальника районної військової адміністрації Людмила ЗЕРНИЧЕНКО, голова правління ПрАТ «Р-п «Шевченківський» Микола ЗІНЧЕНКО, староста Шевченківського старостинського округу Микола СТУПАК, депутати сільської ради, громадськість.
 
Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять тих, хто віддав свої життя за незалежність України, та поклали квіти до пам’ятника Великому Кобзарю.
 
Соборність України – це результат тривалої боротьби українського народу за свою свободу та незалежність. І подвиги героїв України ХХІ століття доводять, що за 100 років бажання українців жити в соборній незалежній Україні тільки укріпилося.