Сьогодні, 29 січня, українська громадськість відзначає День Пам’яті Героїв Крут. Подвиг студентів, які полягли у бою на Чернігівщині в далекому 1918 році. Їх подвиг став символом героїзму української молоді у боротьбі за незалежну Україну.
 
Вони призупинили наступ більшовицьких військ на столицю України, що дало можливість евакуювати уряд Української Народної Республіки і продовжити переговори, які завершилися підписання Брестського миру.
 
Згадаймо мужність молодих людей, які мріяли і боролися за сильну Українську державу. Саме молодь була і залишається однією з рушійних сил, що наближають перемогу України. Як на фронті, так і в тилу.
 
З метою вшанування пам'яті загиблих під Крутами сільськими бібліотеками-філіями Попівської громади проведено цикл заходів для різних категорій своїх відвідувачів.
 
Напередодні Дня пам’яті Героїв Крут у Малосамбірській сільській бібліотеці-філії для відвідувачів підготовлено книжкову виставку «Герої Крут - ніхто не забутий». Діти переглянули відео ролик.
 
У Кошарівській сільській бібліотеці-філії оформлено книжкову виставку «Крути: Наша біль, наша пам'ять».
 
У Карабутівській сільській бібліотеці-філії представлена для відвідувачів книжкова виставка «Пам'ятаємо Героїв Крут».
 
У Дептівській сільській бібліотеці-філії оформлено книжкову виставку «Крути: пам'ять і трагедія подвигу!»
 
У Пекарівській сільській бібліотеці-філії оформлено тематично-інформаційний куточок «Пам'ятаймо про Крути».
 
Привокзальна бібліотека-філія представила ілюстративну виставку «У пам'яті героїчний подвиг українського народу».
 
У Попівській бібліотеці-філії для читачів підготовлено книжкову виставку: «Крути – пам’ятай їх подвиг».
 
У Тулущанській сільській бібліотеці-філії оформлена книжкова виставка «Крути - наша пам'ять, наша історія».
 
Цінуємо подвиг кожного. Вшановуємо пам’ять героїв, загиблих під Крутами. Відвага і патріотизм юних студентів назавжди залишаться в пам’яті українського народу. Пам’ятаємо тих, хто віддав своє життя в боротьбі за незалежну Україну. Шануємо наших захисників, хто сьогодні боронить Українську державу.
 
Слава Героям! Слава Україні!