Днями відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини виконавчого комітету Попівської сільської ради.
 
Серед основних завдань - сприяння в забезпеченні реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, соціальний захист, сімейне виховання та запобігання дитячій бездоглядності.
 
Членами комісії обговорено питання, які безпосередньо стосуються соціального захисту дітей у межах правового поля.
 
Зокрема, про незадовільне виконання батьківських обов’язків по відношенню до власних дітей; надання дозволу на вчинення правочину щодо нерухомого майна неповнолітньої дитини; надання дозволу на здачу в оренду земельної ділянки, яку отримала в спадок неповнолітня дитина; надання статусу дітям, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів; затвердження індивідуальних планів соціального захисту дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах, залишились без батьківського піклування тощо.
 
Усі питання порядку денного попередньо детально опрацьовані фахівцями відділу – Служби у справах дітей Попівської сільської ради та КЗ «Центром надання соціальних послуг Попівської сільської ради».
 
За результатами засідання прийняті виважені рішення, направлені на забезпечення соціально-правового захисту дітей, згідно чинного законодавства.