Від початку повномасштабного вторгнення російського агресора заклади культури громади змінили формат роботи відповідно до умов, які диктує реальність. Не став винятком і Дептівський сільський будинок культури-філія та сільська бібліотека-філія.
 
Розпочали активну діяльність, спрямовану на підтримку Збройних Сил України, вміло згуртувавши навколо себе жителів села. Щоб підтримати наших військових, подарувати їм частинку домашнього тепла, жителі с. Дептівка стали волонтерами, в’язальницями, майстрами з виготовлення окопних свічок, плетіння маскувальних сіток, неодноразово готували смаколики для наших захисників.
 
Упродовж 2023 року аматори Дептівського СБК-філії організували виїзні концерти у с. Кошари та с. В.Самбір, провели благодійний ярмарок, долучилися до акції «Смілива гривня». Як результат – зібрано 18 325 грн. донатів, переданих на потреби військових.
 
По-особливому відчувають події сьогодення діти. Як приклад – маленькою жителькою с. Дептівка Марією Новак організовано продаж своїх малюнків серед жителів села і зібрано 700 гривень на придбання основи для плетіння маскувальних сіток.
 
При цьому – активно втілювалися творчі проєкти. Серед найяскравіших заходів - панорамне свято до Дня матері, година народознавства «Жива вода у батьківській криниці», «патріотична галявина» з кінозалом під відкритим небом до Дня молоді та інші.
 
Окрасою культурно-мистецьких заходів є виступи танцювального колективу «Веселі молодиці», солістів Валентини Гречки, Віктора Білевщука, сімейного дуету Віктора та Тетяни Новак, юних Даші Пилипенко та Софії Матюх.
Культура – це цінність, що об’єднує і згуртовує суспільство.
 
На фронті зараз воюють найкращі люди, а ми маємо бути міцним тилом, щоб бути гідними тих, хто зараз нас захищає.