Довгих пів року невідомості, сліз та чекання звістки про зниклого Воїна РУСЛАНА ПЕРЕПЕЛИЦЮ з с.Чорноплатове. І ось Герой назавжди повертається на вічний спочинок до рідного краю.
 
Життя захисника трагічно обірвалося 22 вересня 2023 року під час артилерійського обстрілу поблизу населеного пункту Андріївка Донецької області.
 
Руслан Миколайович народився 10 липня 1979 року в селі Жадень Рівненської області. В квітні 1990 року родина евакуювалась з Чорнобильської зони в Сумську область, де Руслан навчався в Чорноплатівській школі. Був активним учасником художньої самодіяльності, грав у духовому оркестрі. Жодне свято не проходило без його участі. Захоплювався спортом, дуже любив футбол. Серед однокласників користувався авторитетом, був душею компанії, мав широке коло друзів.
 
Після закінчення школи навчався в Конотопському ПТУ-20. Далі здобував освіту в Путивльському державному аграрному технікумі за спеціальністю «Ветеринарна медицина». Чудове почуття гумору, дозволило бути активним учасником студентського КВК. Ніхто не міг перевершити Руслана в читанні гуморесок.
 
Після закінчення технікуму почав працювати ветеринаром у селі Чорноплатове. Руслан був відданий своїй справі, щиро опікувався долею тварин. Хто б не звертався за допомогою, завжди відгукувався, якщо не ділом, то добрим словом. Ніколи не залишався байдужим до чужої біди.
 
У квітні 2015 року був мобілізований і проходив службу в Національній Гвардії України, 58-ій окремій мотопіхотній бригаді імені гетьмана Івана Виговського. Підписав контракт зі Збройними Силами України. Демобілізувавшись зі служби, продовжив працювати за покликом душі – ветеринаром. Поєднував роботу і активну участь в житті села: розповідав гуморески, співав, грав на бубоні, який йому дістався як спадщина від дідуся. Часто приходив на зустрічі в школу, вмів і розказати дітям про свій бойовий досвід, і показати майстер-класи з тактичної медицини.
 
24 лютого 2022 року добровільно, усвідомлюючи свій обов’язок як чоловіка, батька, вступив до лав Конотопської ТРО. Мужньо стояв на варті нашої громади, міста, району. 9 лютого 2023 року разом зі своїми побратимами відправився на Донеччину. З червня місяця ніс військову службу в 93 бригаді «Холодний Яр». Був бойовим медиком. Самовіддано рятував життя своїх побратимів. Як би йому не було складно, він знаходив слова підтримки для друзів-воїнів, що завжди піднімали бойовий дух, був позитивом для товаришів.
 
Висловлюємо глибокі та щирі співчуття родині Героя, у якого залишилась дружина, діти, батьки. Він назавжди залишиться в нашій пам'яті як патріот України, людина з великим серцем і високими моральними принципами.
Не забудемо про його подвиг та мужність.
 
ЦЕРЕМОНІЯ ПРОЩАННЯ З ЗАГИБЛИМ ГЕРОЄМ ВІДБУДЕТЬСЯ 7 БЕРЕЗНЯ 2024 РОКУ.
 
11.00 - відспівування у Соборі Різдва Пресвятої Богородиці (м.Конотоп);
11.40 - формування живого коридору пошани у с.Вирівка;
11.45 - формування живого коридору пошани у с.Озаричі;
11.55 - формування живого коридору пошани у с.Присеймів’я;
12.00 - формування живого коридору пошани у с.Чорноплатове;
12.20 - прощання біля рідного дому в с.Чорноплатове;
12.50 - поховання нашого земляка на сільському кладовищі у с.Чорноплатове.
 
Вічна пам’ять і Вічна Слава Герою!