І місце з поміж 280 учасників здобула команда Опорного закладу освіти "Попівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів" у складі Арсена ГОЛІНКИ, Станіслава ПАЛІЄНКА, Сергія ПРОНЯ - здобувачів освіти 10 - 11 класів, та керівника групи - педагога-організатора Вікторії ЛИСАЧЕНКО у Всеукраїнському конкурсі «Врятувати від забуття». Захід відбувся 18 квітня у Національному музеї літератури України міста Києва.
 
Це конкурс для тих, хто цікавиться історією України. Учні закладу освіти презентували документальний відеоролик «Великий козак чи великий зрадник: правда про Мазепу". В процесі підготовки до заходу здобувачі освіти здійснили складну та кропітку роботу: опрацювали основні наукові дослідження, джерела та документи, ознайомилися з різними точками зору на історичні події та змістовно доповнили відеороботу своїми висновками.
 
Напружений «мозковий штурм», здатність працювати колективно, організованість дозволили нашим учням та їх наставнику впоратися зі всіма труднощами і команда виборола почесне І місце! Ми пишаємось нашою молоддю, її досягненнями та перемогами!