Полум'я агресії вмить спопелило всі мрії та мирні плани жителя села Соснівка МАТВІЙКА ВІТАЛІЯ ЮРІЙОВИЧА, 16.06.1995 року народження.
Віталій призваний на військову службу 14.06.2022 року. Служив стрільцем-помічником гранатометника 3 механізованого відділення 2 механізованого взводу механізованої роти військової частини, старшим солдатом.
Загинув 09.05.2024 року внаслідок важких поранень, які отримав на Донеччині під час виконання бойових завдань із захисту Батьківщини.
Віталій народився в селі Соснівка. Навчався у сільській школі. Після закінчення 9 класів здобув фах токаря в ПТУ № 4. Продовжив навчання в СУМДу. Потім пішов на строкову службу до лав ЗСУ. Проходив її в Чернігівській області танкістом. Віддавши свій обов'язок державі, повернувся до батьків у Соснівку і невдовзі в кінці 2018 року поїхав працювати до Польщі. Там познайомився з майбутньою дружиною Анастасією. Із за кордону молоді поїхали до батьків нареченої в м.Маріуполь. Там і одружилися. У родини народилася донечка Уляна.
Під час повномаштабного вторгнення росіян були в Маріуполі під окупацією. На свій страх і ризик родина Віталія та батьки Насті виїхали з Маріуполя 16 березня 2022 року. Дружина з донькою і батьками поїхали до Польщі, а Віталій повернувся до своїх батьків і відразу ж пішов до військкомату. Був мобілізований до лав ЗСУ.
Наш захисник з честю виконував обов’язок щодо захисту своєї держави і до останнього подиху залишався вірним присязі, Українському народу і державі.
У загиблого лишилися дружина з донею, мама, бабуся.
Жодними словами не втамувати пекучий біль та не загоїти рани в душі. Сумуємо та підтримуємо рідних у важку годину скорботи.
ТРАУРНА ЦЕРЕМОНІЯ ПРОЩАННЯ З ГЕРОЄМ ВІДБУДЕТЬСЯ 14 ТРАВНЯ 2024 РОКУ:
12.00 - відспівування у Соборі Різдва Пресвятої Богородиці (м.Конотоп);
12.40 - формування живого коридору пошани у с.Привокзальне;
12.45 - формування живого коридору пошани у с.Шаповалівка;
12.50 - формування живого коридору пошани у с.Соснівка;
13.00 - поховання нашого земляка на місцевому кладовищі у с.Соснівка (біля школи).
Гідно зустрінемо та проведемо в останню дорогу Героя, який віддав за кожного з нас і Україну найцінніше - своє молоде життя! Вічна пам‘ять і царство небесне загиблому Герою!