З 19 квітня по 17 травня в населених пунктах Попівської громади проходила година пам’яті і вдячності «Ушануймо героїв-земляків…Будьмо гідними їхньої жертовності!»
 
З вдячністю схилили голови перед світлою пам’яттю Героїв рідні, близькі, друзі, односельці, молодь, учні.
 
Теплими словами присутні згадали життєвий шлях захисників. Зворушливо і проникливо звучали спогади односельчан, побратимів, щемливі вірші та пісні.
 
Від почутого та побаченого на очі неодноразово наверталися сльози, сум огортав душу за тими, хто загинув, захищаючи рідну землю, хто не побачив перемогу, але зробив усе, аби її наблизити.
 
Атмосферну зустріч доповнили світлини, розміщені на мобільному стенді «Пам’ятаємо своїх Героїв» із портретами, QR-кодами та іменами мешканців громади, які віддали свої життя, захищаючи національний суверенітет, що назавжди закарбовані у серці кожного Українця.
 
«Герої не вмирають!» - кажемо ми, коли у вічність відходять ті, чиї історії ми не маємо права забути, хто житиме у наших спогадах, пам'ять про кого стукатиме у наші серця…
 
Така акція - ще один крок у побудові міцної національної пам'яті. Ми хочемо дати нашим дітям мирне майбутнє, а для цього нам треба пам'ятати нашу історію, наших Героїв.
 
Ми віримо, що спільними зусиллями зможемо зберегти пам'ять про загиблих, підтримати тих, хто переживає горе втрати, сформувати ту історичну пам'ять, яка допоможе нам зцілитися, ніколи не забувши людей, чиє життя відібрали вороги.
 
Схиляємо голови перед героїчним подвигом захисників України! Ми пам’ятаємо кожного, хто віддав своє життя, захищаючи Україну, які до останнього подиху боролися за вільне майбутнє України! Ми постійно згадуємо їхні імена, їхні обличчя, їхні подвиги. Вічна слава всім нашим Захисникам і Захисницям, Вічна пам’ять нашим Героям!
 
Кожен загиблий — це глибокий біль для всієї України. Жодне ім'я не може бути забутим! А вдячність за їхній подвиг житиме завжди у наших серцях.
 
Ми всі маємо знати, що наші герої ЖИВІ, ПОКИ МИ ПАМ’ЯТАЄМО!