Здоров’я - найбільша цінність для кожної людини, тому особливо важливим є розвиток медицини у селі.
 
На жаль, сільські медики часто стикаються з різними проблемами. До того ж, статистика говорить, що кожен п’ятий лікар у селі не забезпечений житлом, а кожен четвертий стоїть на черзі. Як наслідок - дефіцит кадрового забезпечення кваліфікованими працівниками.
 
Попівська сільська рада тримає руку на пульсі розвитку медицини, забезпечення її доступності та якості, а всебічна підтримка медиків - завжди у пріоритеті. Крім того, керівництво громади всіляко дбає про створення комфортних умов для проживання тимчасовим переселенцям - тих, кого російські снаряди змусили кидати домівки та шукати тимчасового прихистку у більш спокійних регіонах. Зокрема нещодавно із м. Середина-Буда до с. Пекарі приїхала сімейний лікар, яка була працевлаштована завідувачем Пекарівського АЗП-СМ. Жителі села одразу відчули позитивні зміни у медичному забезпеченні, однак було одна проблема - лікар не мала житла.
 
У зв’язку з цим громада звернулася з проханням до генерального директора ТОВ "БІО ЛАТ", що входить до групи компаній «Агропросперіс» Володимира РОМАНЕНКА щодо фінансової допомоги для придбання житла.
 
Компанією було прийнято рішення про виділення коштів у сумі 400 тис. грн на придбання житла медику-переселенцю в одному з населених пунктів громади, і 23 травня 2024 року в урочистій атмосфері за участі голови Конотопської районної військової адміністрації Павла ДУДКА, голови Попівської сільської ради Анатолія БОЯРЧУКА, генерального директора ТОВ "БІО ЛАТ" Володимира РОМАНЕНКА та працівників компанії, депутатів сільської ради було вручено ключі від квартири та ордер на житло.
 
Дякуємо керівництву компанії, яке навіть у складні часи знаходить можливість надавати допомогу тим, хто її потребує.
 
Спільними зусиллями будемо й надалі покращувати якість надання медичних послуг у селі!