15 липня 2024 року Україна відзначає День Державності, запроваджений з ініціативи президента як нагадування про витоки України та приурочений до Дня Хрещення Русі.
 
Свято є особливо символічним під час повномасштабної війни. Цей день доводить, що українців не зламати й утверджує зв’язок сучасного покоління з багатьма попередніми. Понад тисячу років державотворчому досвіду українців, нашій культурі, нашій самобутності, українському характеру та прагненню жити і розвивати власну державу.
 
У рамках відзначення цієї пам’ятної дати в населених пунктах Попівської громади протягом 7 днів було проведено благодійний тур за участі кавер-гурту «Бандерштаб» військового оркестру 28 окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу ( керівник – майор Євгеній Батура) та виконавців Попівського сільського будинку культури-філії.
 
Володіючи потужним потенціалом, талановиті колективи дарували щирі емоції та вогонь свого серця вдячним глядачам. Жителі громади донатили кошти на потреби наших захисників, а саме: на придбання дронів, лікування пораненого військовослужбовця та на ремонт військової техніки.
 
Нам випала велика честь бути нащадками славних козаків, котрі під проводом Івана Виговського здобули перемогу над армією московитів у Конотопській битві 365 років тому. Конотопська битва для нас – більше, ніж історія. Це символ безкомпромісної боротьби за свободу, єдність та суверенність рідного краю, це справжній тріумф українського духу.
 
В єдності та згуртованості наша сила, наша мужність, відвага та бажання здолати ворога.
 
Ми – нація переможців, ми – нація нескоренних!