КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» згідно з вимогами наказу Міністерства охорони здоров’я України розпочав попереднє скринінгове обстеження на визначення антигену  SARS-CoV-2 з використанням швидких тестів.

Експрес-тестами на антиген до COVID-19 забезпечені всі медичні заклади Попівської сільської ради.

У першу чергу вони будуть проводись особам:

 -   з підозрою  на COVID-19;

-   з ознаками інших ГРВІ;

-   з ознаками пневмонії;

-   що були в тісному контакті з підтвердженим випадком на COVID-19;

-   що підлягають плановій госпіталізації. 

Як розповіла головний лікар КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Лариса КОВТУН, позитивний результат швидкого тесту на визначення антигену SARS-CoV-2 повинен бути підтверджений за допомогою ПЛР. Винятком є позитивний результат швидкого тесту на визначення антигену SARS-CoV-2 у пацієнтів, які відповідають визначенню підозрілого або ймовірного випадків захворювання на COVID-19.

У разі отримання негативного результату швидкого тесту на визначення антигену  SARS-CoV-2  особа підлягає дослідженню методом ПЛР у випадку наявності симптомів підозрілого або ймовірного випадків на  COVID-19.

 Звертаємо увагу на те, що відповідно до Інструкції із застосування експрес-тестів та наукових даних інформативність тесту обмежується початковою стадією захворювання – до 5-7 днів від появи симптомів, після 7-го  дня чутливість тесту різко знижується.