Прессекретар відділу по роботі на конкурентному ринку ТОВ «ЕНЕРА СУМИ» Наталія ГОНЧАРОВА попередила жителів Сумщини, що звертатися до постачальної компанії чи органів соціального захисту населення, подавати заяву і додаткові документи не потрібно.
 
За її словами, бюджетні кошти спрямовуватимуть постачальникам універсальних послуг (ПУП) з подальшим їх зарахуванням на особові рахунки зазначених категорій споживачів. На території Сумської області – це ТОВ «ЕНЕРА СУМИ».
 
Це відбуватиметься за наступною процедурою:
 
1). Постачальники не пізніше 2 числа щомісяця (лютий-квітень) 2021 року формують і надсилають Мінсоцполітики та НКРЕКП загальний реєстр – перелік споживачів, які мають право на отримання компенсації.
 
2). У Міністерстві соціальної політики України серед них визначають отримувачів житлових субсидій і до 7 числа перелік з відповідними відмітками повертають постачальникам.
 
3). За оновленим реєстром постачальники розраховують суму, необхідну для відшкодування споживачам різниці у витратах на електроенергію, що зросли через скасування пільгового тарифу. До 10-го числа надають заявку Мінсоцполітики і Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.
 
4). Мінсоцполітики протягом трьох робочих днів після отримання заявок спрямовує бюджетні кошти на поточні рахунки зі спеціальним режимом використання, що вказані постачальниками універсальних послуг.
 
5). Отримані кошти зараховуються на конкретні особові рахунки як часткова оплата за спожиту електроенергію.
 
«У разі здійснення перерахунків обсягу споживання електроенергії клієнтам, які мають право на отримання компенсації, постачальники універсальних послуг надають додаткову заявку до 1 травня, а до 15-го – Мінсоцполітики перераховує кошти, – розповіла Наталія Гончарова. – Якщо до 1 червня поточного року постачальник універсальних послуг не використає кошти, отримані для надання допомоги деяким категоріям споживачів електричної енергії, він повинен повернути їх до державного бюджету».
 
За інформацією Сумської ОДА: http://sm.gov.ua/.../23628-spozhyvachi-elektroenerhiyi...