Урядом України в період карантинних умов зумовлених  коронавірусом SARS-Co V-2  розроблено ряд заходів, в т.ч. законодавчих для максимальної підтримки платників податків.

Так Законом України від 10.12.2021 №1072-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» передбачено механізм врегулювання податкового боргу та боргу з Єдиного соціального внеску  платників податків. Одним з них є списання податкового боргу ( у тому числі штрафні санкції і пеня) платникам  податків сукупний розмір  якого за усіма податками і зборами не перевищував 3060 грн. (включно), що обліковувався станом на 1 листопада 2020 рокц та залишився не сплаченим станом на дату списання такого боргу ( відповідно пункт 24 підрозділу 10 розділу ХХ Податкового кодексу України).

Списання проведено ДПС України в автоматичному режимі 21.12.2020 року.  Перелік боржників та суми списаного податкового боргу по платниках, що  перебувають на обліку у Конотопській ДПІ ГУ ДПС у Сумській області, наведено у додатку.

Додаток (перелік боржників): http://ps-rada.gov.ua/index.php/uk/biudzhet/310-robota-z-platnikami-podatkiv