Традиційно в перші березневі дні в усіх книгозбірнях вшановують пам’ять Великого Кобзаря.
 
З нагоди дня народження славетного українця в бібліотеках-філіях КЗ «Центр культури, дозвілля та спорту» Попівської сільської ради проведено цикл заходів: бесіди, бібліографічні огляди, поетичні читання на краще виконання художніх творів Тараса Григоровича Шевченка тощо.
 
У Вирівській сільській бібліотеці-філії для читачів-дітей відбувся літературний віраж «Тарасові слова, то правда одна».
 
Шанувальників Шевченкової поезії зібрала літературна вітальня «Сім струн любові до Кобзаря» (Дептівська сільська бібліотека-філія), «Тарасові твори в серці моєму» (Кошарівська сільська бібліотека-філія).
 
Бібліотеками були розкриті і краєзнавчі аспекти Шевченкіани. У серпні 1859 року геніальний поет побував у Гирявці (нині - Шевченкове) та Гутах, мав тісні зв’язки з родиною Лазаревських. У Кузьківській сільській бібліотеці-філії проведено краєзнавчу годину «Тарас Шевченко і наш край». Під час заходу юні читачі взяли участь у вікторині «Тарасовими шляхами».
 
Помандрувати тими стежками, якими ішов Тарас, читачам Кошарівської сільської бібліотеки-філії допомогла літературно-краєзнавча вікторина «Що ми знаємо про Тараса Шевченка?»
 
У книгозбірнях оформлено книжково-ілюстративні виставки, перегляди літератури, тематичні полички.
 
На виставках представлено літературу, що розкриває творчий та життєвий шлях Тараса Григоровича, знайомить користувачів з Шевченком-письменником, художником, мислителем і борцем за волю України. Його поетична спадщина налічує понад 240 творів, а живописна – 1300 робіт (олійних картин, акварелей, офортів, малюнків).