Під такою назвою 9 березня у с.Шевченкове відбувся тематичний захід, приурочений до 207-ї річниці з Дня народження Великого Кобзаря.
 
І хоча минуло вже багато років, у цьому селі і по сьогодні пишаються, що в серпні 1859 року Тарас Шевченко побував тут під час відвідин родини Лазаревських, та бережуть світлу пам’ять про генія українського народу, який своїм талантом, як променем сонця, зігрів серця людей.
 
У глядацькій залі Шевченківського сільського клубу-філії зібрались жителі села, учнівська юнь, щоб вшанувати пам’ять видатного Кобзаря. Також на заході були присутні керівники Попівської громади.
Зі сцени лунали пісні на слова Тараса Шевченка у виконанні дуету Костянтина Садівничого та Єгора Дементова (Попівський БК-філія), жіночого вокального ансамблю «Чепурушки», Ольги Назаренко. Зворушили присутніх авторські пісні Олександри Філімонової «Тарасове слово», «Пригадайте, любі друзі».
 
Учасники народного драматичного театру Руслана Одаренко, Катерина Бабчинська та Діана Дипко продемонстрували художнє читання поеми «Гайдамаки». Зворушливо звучала із вуст Надії Лащ поема «Катерина».
Незабутнє враження на глядачів справив виступ дитячого ансамблю ложкарів.
 
На завершення заходу Тетяна ШЕРУДИЛО подякувала за подаровані емоції під час концерту та привітала усіх присутніх зі святом 207-ї річниці з дня народження Великого Кобзаря.
 
- Будьте гідні тих найкращих рядків, що є у Шевченковій спадщині, будьте гідні своїх земляків, творіть нову історію, яка буде мирною, злагодженою і неповторною і результативною. Минають роки, спливають віки, а слово Тараса Шевченка залишиться навічно в пам’яті народній, - підсумувала Тетяна Миколаївна.