18 березня комунальною установою «Інклюзивно-ресурсний центр» Попівської сільської ради на платформі «ZOOM» було проведено онлайн -семінар для педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти Попівської, Бочечківської, Дубов’язівської громад на тему: «Моніторинг динаміки розвитку дитини з особливими освітніми потребами та її навчальних досягнень в умовах інклюзивного навчання у відповідності до розробленої індивідуальної програми розвитку».
 
З метою надання методичної допомоги педагогічним працівникам інклюзивних класів закладів загальної середньої освіти директором та фахівцями ІРЦ були висвітлені питання щодо інновацій та нормативно-правових документів в інклюзивній освіті, алгоритму впровадження моніторингових досліджень з досвіду роботи КУ ІРЦ Попівської сільської ради, створення сприятливих умов для дитини з ООП під час проведення моніторингу; виконання завдань, цілей, стратегій які поставлені в ІПР командою психолого-педагогічного супроводу.
 
Зважаючи на дистанційну форму роботи, організувати вчасні відповіді на запитання вдалося завдяки злагодженій роботі спікерів семінару. Захід проходив у формі постійного діалогу.
 
Всі бажаючі отримали вичерпні відповіді на свої запитання.
 
- Впевнені, що запропоновані матеріали вплинуть на покращення практичного втілення інклюзивного навчання у закладах освіти Конотопщини. Спільними зусиллями нам вдасться розвивати та розширювати мережу інклюзивних класів та груп, - підсумувала директор КУ "Інклюзивно-ресурсний центр" Віта МАНЄШКІНА.