У Центральній бібліотеці-філії КЗ «Центр культури, дозвілля та спорту» Попівської сільської ради відбулась презентація книги «Стежиночка Долі» нашого славного земляка, уродженця села Попівка - Миколи Павловича МАТВІЄНКА.
 
Микола Павлович – почесний громадянин Конотопського району, активний громадський діяч, кандидат технічних наук, доцент, академік Академії енергетики України, винахідник, повний кавалер відзнаки «Шахтарська слава», ветеран всеукраїнського об’єднання «Країна», автор 129 наукових статей, у тому числі 17 навчальних посібників та підручників із грифом МОН, власник 60 авторських свідоцтв і патентів на винаходи, 29 із яких впроваджені в промислове виробництво.
 
А ще він випускник Попівської середньої школи 1960 року, тож завжди турбується про своє рідне село, односельців та земляків.
 
«Стежиночка Долі» — книга спогадів Миколи МАТВІЄНКА про минуле і роздумів про сьогодення. Автор крок за кроком описує свою непросту життєву долю, розповідає про своїх учителів, наставників та й просто людей, із якими він зустрічався у різних життєвих ситуаціях, працюючи на виробництві, у викладацькій та суспільно-політичній роботі.
 
Привітали з виходом нової книги Миколу Павловича Попівський сільський голова Анатолій БОЯРЧУК, депутати сільської ради, друзі, земляки, колеги, творча інтелігенція та прихильники його творчості.
 
Анатолій Васильович зазначив, що Микола Павлович не пориває своїх зв’язків з рідною землею, він пам’ятає людей, з якими жив і працював, і ця книга є свідченням небайдужості та душевної доброти автора. Крім того, Микола МАТВІЄНКО бере активну участь у громадському житті Попівської сільської ради.
 
Очільник громади побажав йому радості від кожного прожитого дня, гордості від здійсненного, втілення задуманого, Божого благословення у всіх добрих починаннях.
 
Наприкінці заходу Микола МАТВІЄНКО подарував примірники своєї нової книги «Стежиночка Долі» бібліотекам Попівської громади та всім присутнім на заході.