00 години 00 хвилин 24 березня 2021 року на території Київської та Сумської областей діятиме червоний рівень епідемічної небезпеки. Таке рішення прийняте на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 22 березня.
 
Як зазначив заступник Міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Віктор ЛЯШКО, впродовж останнього місяця в зазначених регіонах відмічається погіршення ситуації.
 
«У Київській області щотижнева кількість нових випадків захворювань на COVID-19 за останній місяць збільшилась в 4 рази, а за останній тиждень захворюваність зросла на 45%. У Сумській області щотижнева кількість нових випадків захворюваності збільшилась у 5 разів, а останній тиждень показав приріст на 81 %», – зазначив Віктор Ляшко.
 
Він також додав, що схожими темпами зростає і кількість нових випадків госпіталізацій як підтверджених, так і з підозрою на COVID-19. Наприклад, у Сумській області за останній місяць кількість нових госпіталізацій хворих до ковідних лікарень зросла у 2 рази, у Київській області кількість госпіталізацій зросла у 3 рази.
 
Крім того, обидва регіони є одними з лідерами за рядом інших показників, зокрема, за коефіцієнтом виявлення нових випадків серед загальної кількості проведених досліджень.
 
Таким чином за результатами заслуханих доповідей та з урахуванням обговорення Комісією ТЕБ та НС вирішено встановити з 00 години 00 хвилин 24 березня 2021 р. червоний рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Київської та Сумської областей.
 
В регіонах застосовуватимуться обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для даного рівня епідемічної небезпеки.
 
Головам облдержадміністрацій доручено забезпечити дотримання відповідних обмежувальних протиепідемічних заходів.