Заступник Міністра з розвитку громад та територій України Іван ЛУКЕРЯ, голова підкомітету Верховної Ради України з питань адміністративно-територіального устрою Віталій БЕЗГІН та виконавчий директор Асоціації міст України Олександр СЛОБОЖАН з робочою поїздкою побували на Сумщині, під час якої зустрілись з представниками органів місцевого самоврядування та головами територіальних громад області, вивчили їх проблематику та оглянули об’єкти «Великого будівництва».
 
У селі Хоружівка відбулась плідна зустріч у якій взяли участь Попівський сільський голова Анатолій БОЯРЧУК та керуюча справами сільської ради Людмила ЩЕРБИНА.
У форматі питання-відповідь обговорили досягнення, проблеми і перспективи розвитку реформи децентралізації. Серед пріоритетних питань залишається недостатнє фінансування у сфері охорони здоров'я, освіти, ремонту доріг, функціонування мережі ЦНАПів.
На завершення зустрічі в м.Суми було проведено нараду з головою облдержадміністрації щодо бачення подальшого розвитку територіальних громад області.