Як поінформувала головний лікар КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Лариса КОВТУН у п’ятницю Попівська громада отримала перші 100 доз вакцини виробництва Oxford/AstraZeneca.
 
- Ще на початку тижня дотримуючись вимог наказу МОЗ України від 24.12.2021 № 3018 «Про затвердження Дорожньої карти з впровадження вакцини від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, і проведення масової вакцинації у відповідь на пандемію COVID-19 в Україні у 2021-2022 роках», я особисто та ще дев’ять працівників Попівської АЗП-СМ, які безпосередньо задіяні в проведенні вакцинації та обстеженні й лікуванні хворих на коронавірус одними з перших зробили щеплення. Почуваємось добре, ніяких побічних реакцій немає, - зазначає Лариса Миколаївна.
 
Слід зазначити, що на базі Попівської АЗП-СМ створено пункт щеплення від коронавірусу, який працює тричі на тиждень (понеділок, середа, п’ятниця з 9.00 до 15.00). Щеплення проводять лікарі та медичні сестри, які пройшли навчання з вакцинації та надання невідкладної медичної допомоги у разі виникнення побічних реакцій – лікар Вирівської АЗП-СМ Вячеслав ОНИЩЕНКО та медичні сестри Попівської АЗП-СМ Валентина ЛИСЮК і Ніна ЮРЧЕНКО.
 
- Вакцинація - це один з шляхів, який допоможе зупинити епідемію. Відмовляючись від щеплення, ви наражаєте власне здоров’я та здоров’я оточуючих на невиправданий ризик, - зазначає Лариса Миколаївна.
 
На другому етапі вакцинації, який нині розпочався в першу чергу вакцинуються медичні та соціальні працівники. Але і кожен житель нашої громади, який має бажання вакцинуватись залишковими дозами вакцини, може звернутися до свого сімейного лікаря або зареєструватись у електронну чергу через застосунок https://go.diia.app та на порталі Дія https://diia.gov.ua, а також через національний контакт-центр з питань протидії COVID-19 за номером: 0 800 60 20 19.
 
Зважаючи на непросту ситуацію із COVID-19, що склалася на сьогодні, з ініціативи головного лікаря КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Лариси КОВТУН запрошуємо медичних працівників взяти участь в челенджі «Вакцинований – значить захищений».
 
Вакцинуйтеся, бережіть себе та своїх рідних!