Днями з робочим візитом у Попівській громаді побував народний депутат України Максим ГУЗЕНКО, який спільно з Попівським сільським головою Анатолієм БОЯРЧУКОМ відвідали села Малий Самбір та Попівка.
 
У Малому Самборі зустрілися з керівниками Сумської дослідної станції садівництва ІС НААН Вячеславом ФІЛЬОВИМ, ПСП "Мир" Геннадієм БЕРДНІКОВИМ, ПП "Обрій МС" Сергієм РУДИЦЕЮ та ПП "Обрій-Сад" Олександром ЗАПОРОЖЦЕМ. Вищезазначені підприємства базуються на вирощуванні плодово-ягідних культур, і є одними з кращих на Сумщині. Але важливою проблемою для подальшого розвитку ягідництва залишається переробка продукції.
 
Народний депутат підтримав ініціативу щодо переробки плодово-ягідної продукції, яка вирощується аграріями шляхом залучення інвестиційних проєктів та проєктних пропозицій у сфері переробної промисловості.
 
Максим ГУЗЕНКО зазначив, що ягідництво дуже цікавий та перспективний напрямок, який може стати драйвером в розвитку економіки як територіальних громад, так і держави вцілому.
Також нардеп побував у Малосамбірському фольклорно-етнографічному музеї, який є візитівкою цього села та оглянув об’єкти спортивної інфраструктури.
 
У с.Попівка Максим ГУЗЕНКО та його помічник Віталій ДЕМИДКО разом з Попівським сільським головою Анатолієм БОЯРЧУКОМ та головою райдержадміністрації Олександром БЕСКОРОВАЙНИМ оглянули стан новобудови спортивного майданчика з футбольним полем зі штучним покриттям на території Попівського ЗЗСО, будівництво якого тимчасово призупинено у зв’язку з погодніми умовами.
 
Обговорили питання поліпшення екологічної ситуації у с.Попівка, що пов’язана з діяльністю спиртового заводу, шляхом будівництва нових очисних споруд.
 
Також мова йшла про будівництво водопровідних мереж за рахунок Фонду соціально-економічного розвитку.
 
Зустріч була плідною і результативною, намічено шляхи розв’язання багатьох питань і є надія, що при допомозі депутата їх вдасться вирішити, - зазначив Попівський сільський голова Анатолій БОЯРЧУК.