На виконання доручень Прем’єр-міністра України Дениса ШМИГАЛЯ та голови Сумської облдержадміністрації Василя ХОМИ щодо протидії нелегальному обігу пального і здійснення контрольних заходів у цьому напрямку в Сумській області створена та діє міжвідомча робоча група для проведення спільних заходів з метою боротьби із нелегальним обігом і роздрібною торгівлею пальним у Сумській області

Робота у цьому напрямку здійснюється у взаємодії з територіальними органами Національної поліції, СБУ, органів прокуратури, ДПС, ДФС, ДСНС, Держпраці, Держархбудінспекції, Держекоінспекції, Держпродспоживслужби Сумщини та інших підрозділів (установ), що здійснюють контроль та перевірку роботи заправних станцій на предмет дотримання чинного законодавства.

Під керівництвом голови міжвідомчої робочої Вячеслава ПЕЧЕНЕНКА членами міжвідомчої робочої групи було здійснено перевірки (вихід на об’єкт усіма членами міжвідомчої групи одночасно) авто/газозаправних станцій, які, за інформацією Нафтогазової Асоціації України, можливо здійснюють нелегальну торгівлю пальним.

Від початку 2021 року було проведено 66 перевірок АЗС/АГЗС, відкрито 1 кримінальне провадження та складено 39 адміністративних матеріалів. За результатами проведеної роботи за звітний період 2021 року було вилучено 47,9 тонн паливно-мастильних матеріалів орієнтовною вартістю 935 тис. грн. та обладнання АЗС на суму 1,4 млн грн.

Робота з протидії незаконному обігу пального на території Сумської області продовжується і знаходиться на постійному контролі голови Сумської облдержадміністрації Василя Хоми.

Увага! В Сумській облдержадміністрації працює гаряча лінія: (0542)70-13-53. На гарячу лінію приймаються повідомлення про можливу нелегальну діяльність АЗС\АГЗС на території Сумської області.