З метою охорони водних живих ресурсів на території Сумської області встановлено весняно-літню заборону на промислове та любительське рибальство, пересування будь-яких плавзасобів, крім суден спеціально-уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів, забороняється проведення будівельних, днопоглиблювальних, вибухових та інших видів робіт.
 
 
Наказом Управління Держрибагентства у Сумській області від 15.03.2021 № 36 визначено такі строки ЗАБРОНИ:
 
- у всіх річках та їх кореневих водах (руслах річок з усіма діючими рукавами, затоками, затонами) з 01 квітня по 20 травня 2021 року включно;
 
- у всіх водосховищах з 01 квітня по 09 червня 2021 року включно;
 
- у придаткових водоймах (протоки, гирла, озера, ставки та інші водойми, в тому числі ті, які тимчасово заливаються водою в період весняної повені) з 01 квітня по 30 червня 2021 року включно.
 
- забороняються всі види лову раків у період виношування ними ікри, личинок, першої линьки з 01 квітня по 30 червня 2021 року включно.
 
ПОСИЛЮЄТЬСЯ КОНТРОЛЬ за роботою водозабірних споруд.
 
ДОЗВОЛЯЄТЬСЯ любительське рибальство до 3 кг риби на одну особу однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом з берега у місцях, визначених у переліку та на інших водоймах в адміністративних межах населених пунктів.
 
Любителі і професіонали рибної ловлі будьте відповідальними та дотримуйтесь встановлених заборон під час нересту! Від ваших дій сьогодні, залежать майбутні запаси водних біоресурсів завтра!