8 грудня відбулося перше установче засідання сесії Попівської сільської ради. Новообрані депутати та голова офіційно вступили в свої повноваження, про що повідомив очільник територіальної виборчої комісії.

Відповідно до протоколу засідання Попівської сільської територіальної виборчої комісії Попівським сільським головою обрано Анатолія Васильовича Боярчука, якого підтримали  51 % виборців, також визнано та проведено реєстрацію 26 депутатів.

Голова Попівської сільської територіальної виборчої комісії урочисто вручив посвідчення сільського голови Попівської сільської ради Анатолію Боярчуку, привітавши його з обранням на посаду, та посвідчення новообраним депутатам.

Анатолій Боярчук склав присягу та подякував голові виборчої комісії Сергію Нікітову і її членам за плідну роботу, а виборцям - за виявлену до нього довіру, висловивши сподівання, що тільки спільними зусиллями можлива плідна праця на розвиток Попівської сільської ради.

Голова та оновлений депутатський корпус ухвалили низку організаційних та кадрових питань.

Зокрема, на засіданні сесії було обрано секретаря сільської ради. В результаті таємного голосування секретарем стала Валентина Малігон. Було призначено заступників сільського голови з питань виконавчих органів влади, ними стали  Тетяна Шерудило та Ірина Клігунова, і  керуючу справами виконавчого комітету - Людмилу Щербину. Також затверджено старост сіл.

            Депутати утворили чотири постійні комісії, затвердили їх персональний склад та положення. Сформували виконавчий комітет ради, визначили його чисельність та затвердили персональний склад.

            Під час першої сесії депутатами були розглянуті та затверджені усі організаційні питання. З усіх питань, винесених на першу сесію, були прийняті відповідні рішення.

            Засідання пройшло конструктивно, з дотриманням усіх вимог діючого законодавства.