Із настанням перших теплих днів громадяни починають господарювати на городах, подвір’ях, прилеглих територіях. На жаль, часто таке прибирання завершується спалюванням листя, сухої трави та інших рослинних залишків. У такому випадку добрі наміри при наведенні чистоти і порядку можуть мати згубні наслідки для довкілля і здоров’я людей.
 
Кожен акт підпалу – це злочин проти природи, за який передбачена адміністративна відповідальність, що тягне за собою накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (ст.77-1 КУпАП).
 
Спалювання сухої рослинності та сміття завдає великої шкоди довкіллю, створює загрозу для життя рослинного і тваринного світу, а нерідко і людей, та може призвести до некерованих надзвичайних ситуацій, особливо у пожежно-небезпечний період.
 
У зв’язку з вищезазначеним Попівська сільська рада закликає жителів громади не спалювати суху траву, сміття та не провокувати пожежі у природних екосистемах!
 
Бережімо довкілля і здоров’я своїх рідних та близьких!