За дорученням голови облдержадміністрації Василя ХОМИ, сьогодні в режимі відеоселектору проведено навчання з ланками територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Конотопського, Охтирського, Сумського, Роменського та Шосткинського районів щодо дій органів управління та сил цивільного захисту при ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пожежами в екосистемах

Для того, щоб зменшити кількість пожеж у природних екосистемах, працівники обласного Департаменту цивільного захисту населення спільно із представниками лісових господарств області, правоохоронцями, рятувальниками ДСНС, медиками, відповідними структурними підрозділами облдержадміністрації провели комплексне навчання щодо попередження та оперативного реагування на пожежі в екосистемах, які щороку завдають численних збитків природному фонду області та всієї України.

Так, наприклад, лише упродовж 10 квітня пожежно-рятувальні підрозділи Сумської області приборкували три масштабних загоряння на території Есманської, Верхньосироватської, Ворожбянської об’єднаних територіальних громад. Площа, пройдена вогнем, склала близько 21 га.

У ході навчань головами райдержадміністрації, головами територіальних громад спільно з відповідними службами цивільного захисту були відпрацьовані дії щодо проведення оповіщення, евакуації населення та життєзабезпечення постраждалого населення при виникненні пожеж в екосиситемах.

Директор обласного Департаменту цивільного захисту населення Олександр МИЛАШ наголошує, що питання безпеки життєдіяльності населення в територіальних громадах набирають особливого значення в умовах децентралізації.

«Новостворені об’єднані територіальні громади мають бути спроможними не лише для забезпечення соціально-економічного розвитку своїх територій, поліпшення добробуту членів громад, а й для вирішення багатьох питань, що стосуються безпеки життєдіяльності населення. Саме тут, за місцем проживання людей, має бути вирішене і базове питання захисту населеної території», – зазначив він.

Крім цього, під час навчань було відпрацьовано питання переведення ланок Сумської обласної територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту в режими функціонування підвищеної готовності та надзвичайної ситуації.