Це усвідомлюють старости Попівської сільської ради, які предметно і результативно опікуються доглядом за громадськими кладовищам, яких у громаді – 82.
 
Цими весняними днями до робіт долучились у селах Великий Самбір, Вирівка, Заводське, Таранське, Лисогубівка, Сарнавщина, Пекарі, Кошари, Малий Самбір, Карабутове.
 
Зокрема - викорчовуються корені та випилюється гілля, згребено сухостій, ліквідовано сміттєзвалища, у деяких населених пунктах відремонтовані ворота та висипається під’їзд до кладовищ тощо.
 
Роботи не завершені – планується прибирання і вивіз сміття, вирубування сухих гілок та аварійних дерев, чагарників, ремонт і фарбування воріт, побілка ритуальних майданчиків тощо.
 
Водночас і жителі населених пунктів мають дбати про впорядкування могил своїх рідних.
 
Наближається світле свято Воскресіння Христового і поминальні дні – Радониця – в Україні існують певні традиції щодо впорядкування могил своїх рідних на кладовищах.
 
Звертаємося до жителів Попівської сільської ради та гостей бути свідомими і дбати разом про екологічний стан навколишнього середовища, не приносити на могили до рідних штучні квіти, адже покійним потрібна наша молитва і добрі справи в їх пам’ять, а не пластикові квіти, якими ми наносимо шкоду здоров’ю живих. Краще прибираючи на кладовищі висадіть барвінок, примули, маргаритки та інші декоративні рослини, які будуть довго квітнути і слугуватимуть окрасою пам’ятних і дорогих місць.