Шановні жителі Попівської сільської ради!
 
Одну з найбільших катастроф – аварію на Чорнобильській АЕС, знає і пам'ятає весь світ. Щороку 26 квітня не лише Україна, а й світова спільнота вшановує пам'ять жертв радіаційних аварій та катастроф.
 
Цьогоріч минає 35 років від тієї квітучої і водночас трагічної весни, коли потужний вибух атомного реактора на Чорнобильській атомній електростанції сколихнув весь світ, завдав непоправної шкоди природі, а головне – життю та здоров’ю мільйонів людей. 30-кілометрова територія навколо ЧАЕС стала пусткою та отримала моторошну назву «зона відчуження».
 
Однак, розміри цієї трагедії могли би бути ще більш масштабними, а наслідки – жахливішими, якби на поєдинок з розбурханим атомом з перших хвилин аварії не вступили тисячі людей. Ліквідаторами аварії стали пожежники та військовослужбовці, будівельники та енергетики.
 
Люди з усіх куточків України, у тому числі й нашої громади, об’єдналися, аби подолати цю трагедію. Багато з них, на жаль, передчасно пішли з життя, інші – хворіють, а відтак потребують належного медичного та соціального забезпечення.
 
Ми пам’ятаємо і цінуємо подвиг тих, хто зберіг життя мільйонам людей. Хай залишиться в минулому й ніколи не повториться жах та біль Чорнобильської катастрофи. А вам, шановні учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, щиро зичимо доброго здоров'я, міцності духу, родинного затишку, миру та благополуччя.
 
З повагою
Анатолій БОЯРЧУК,
Попівський сільський голова,
депутатський корпус сільської ради
та старости населених пунктів